Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Gaudeix els circuits saludables d’Olot

La ciutat compta amb un total de 15 circuits, de diversa dificultat, que suposen una bona forma de practicar l’esport i gaudir de la natura.

Belluga’t a Olot és un dels projectes clau de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot. Engegat ara fa prop de 5 anys, té l’objectiu de facilitar i apropar a tota la població la pràctica esportiva amb la voluntat de millorar la salut de les persones. El projecte també contempla les vessants mediambientals, ja que permet potenciar el coneixement de l’entorn natural, paisatgístic i mediambiental de la ciutat a través de l’esport no competitiu.

En total el projecte s’estructura en 15 circuits saludables que travessen els diferents barris de la ciutat, entrellaçant-se entre ells. Els usuaris i usuàries poden trobar els circuits senyalitzats i, a part, també poden comptar amb un tríptic que recull les característiques principals de cada ruta tals com la durada, la distància, la tipologia del terreny o la dificultat.  

Totes les explicacions de les 15 rutes del ‘Belluga’t a Olot’ es troben recollides en una capsa de petites dimensions que inclou un quadríptic del projecte, consells per a la pràctica esportiva, un plànol genèric de la ubicació dels circuits i una taula d’estiraments. Tot i que la majoria de rutes són de dificultat baixa, també se’n disposa de 3 de dificultat moderada i 4 de dificultat alta. Aquest fet permet triar la ruta més convenient a fer segons la capacitat física de cadascú.

Si es vol disposar un exemplar físic d’aquestes capses, es poden recollir a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot així com a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà d’Olot.

Aquest juliol, aprofitant l’estiu, les temperatures altes i la voluntat de refrescar-se, fem menció del circuit número 4 que s’anomena ‘Vora riu’ i que comença a tocar del CAP de la Garrotxa, al Passeig de Barcelona. Es tracta d’un itinerari circular de dificultat baixa, de 40 minuts de durada, 2,750 metres en conjunt i amb un desnivell de 11.

El terreny per on passa és de fàcil accés, amb asfalt i terra trepitjada i es tracta d’una ruta perfecta per realitzar a l’estiu a l’ombra dels arbres i gaudint de la fresca del riu Fluvià. El circuit passa per espais com les Fonts de Sant Roc, la Font de la Puda, el pavelló municipal del Pla de Llacs. A part, pels més intrèpids o intrèpides, poden practicar un xic més d’esport enllaçant el circuit amb els circuits 3, 5, 9 i 10 que es troben a tocar de la ruta.

Podeu descarregar tots els detalls d’aquest circuit aquí:

Tríptic del Circuit Vora Riu

Trobareu tota la informació de tots els circuits AQUÍ