Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Olot acollirà aquest estiu l’Europeu d’hoquei patins Sub17 masculí i femení

Després de l’èxit de l’Europeu femení disputat el passat mes de desembre a la ciutat, Olot tornarà a ser l’epicentre de l’hoquei patins europeu. 15 seleccions -9 equips masculins i 6 equips femenins- ja han confirmat la seva participació a l’Europeu Sub17, que es disputarà del 15 al 20 de juliol al pavelló d’esports d’Olot.

 

Més de 240 esportistes participaran del Campionat d’Europa d’Hoquei Patins Sub17 masculí i femení que es celebrarà aquest estiu a Olot. El dilluns 15 de juliol començarà la competició que acollirà la ciutat després de la bona organització de l’Europeu femení del passat mes de desembre. La RFEP i la World Skate Europe han arribat a un acord amb l’Ajuntament d’Olot perquè la capital de la Garrotxa sigui la seu de l’Europeu Sub 17 masculí (celebrarà la 42a edició) i femení (2a edició). Un esdeveniment que també compta amb el suport de la Diputació de Girona.

Un total de 15 seleccions ja han confirmat la seva participació a l’Europeu d’Olot: 9 equips en la categoria masculina (Espanya, Portugal, Itàlia, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Àustria, Andorra i França) i 6 a la femenina (Espanya, Portugal, Itàlia, Anglaterra, Alemanya i França). Durant tot aquest mes de maig, els equips es poden inscriure a la competició que es disputarà al pavelló d’esports d’Olot del 15 al 20 de juliol de 2024.

Properament es donarà a conèixer el calendari dels partits i les dates en què es podran adquirir les entrades. Per a més informació podeu consultar:

https://fep.es/

https://europe.worldskate.org/

 

Olot, l’epicentre de l’hoquei sub17 d’Europa

Aquest estiu, Olot agafarà el relleu de la ciutat italiana Correggio que va ser l’escenari de l’Europeu de 2023 (al 2022, la competició va tenir lloc a Sant Sadurní d’Anoia). Després de l’èxit de l’Europeu femení que es va disputar a la ciutat i de la importància que aquest esport té a la ciutat, la RFEP, World Skate Europe – Rink Hockey i l’Ajuntament d’Olot han començat a treballar en l’organització del Campionat d’Europa d’Hoquei Patins Sub17 masculí i femení.

D’aquesta manera, Olot serà la seu de l’Europeu i permetrà que, a l’estiu, la ciutat continuï vibrant amb l’esport de roda petita. Després d’una nova temporada plena de bons resultats del Club Hoquei Olot que ha omplert cada quinze dies la pista Josep Jou i dels èxits aconseguits pel Club Patinatge Artístic Olot que acaba de proclamar-se campió d’Europa per 16a vegada i es prepara per participar als Mundials, la ciutat comença a organitzar aquest nou esdeveniment.

 

Més de 200.000 euros d’impacte generat a Olot per l’Europeu Femení de l’any passat

El Campionat d’Europa Femení d’Hoquei Patins va tenir un impacte molt important per la ciutat d’Olot. Més de 5.000 persones van assistir als partits, que van tenir lloc a principis de desembre de 2023 al pavelló d’esports d’Olot. Els dies 6, 8 i 9 de desembre, les instal·lacions esportives van registrar un ple absolut coincidint amb les semifinals i finals de la competició.

Segons dades aportades per la RFEP, el Campionat d’Europa Femení d’Hoquei Patins va generar un impacte econòmic de més de 203.400 euros a la ciutat d’Olot; fet que va suposar un retorn de 10 euros per cada euro invertit.

A més de l’estada a hotels i altres allotjaments, la restauració i el comerç van ser els principals sectors on va tenir impacte l’esdeveniment que va comptar amb la participació de 7 seleccions (Alemanya, Anglaterra, Espanya, França, Itàlia, Portugal i Suïssa). Aquest estiu la participació es doblarà ja que en aquests moments ja hi ha 15 seleccions confirmades d’esportistes Sub17 masculí i femení, la major part dels quals venen acompanyats de les famílies per poder seguir un esdeveniment d’aquesta magnitud.

La confirmació del Campionat d’Europa d’Hoquei Patins Sub17 masculí i femení arriba després que la ciutat hagi presentat candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport 2026. L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot ha iniciat el procés per assolir aquest reconeixement internacional de l’ACES que suposa un impuls i distinció al treball que es porta a terme en matèria esportiva a la ciutat.