Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

En valor. Gala de l’Esport olotí

L’Ajuntament d’Olot i el setmanari ‘La Comarca d’Olot’ impulsen un acte de ciutat per reconèixer els mèrits esportius aconseguits pels esportistes olotins al llarg de l’any. “En Valor. Gala de l’Esport olotí” premiarà una setantena d’esportistes de totes les disciplines en un acte que tindrà lloc el proper 19 de febrer a les 19 h al Teatre Principal d’Olot.  

Olot celebrarà el proper 19 de febrer la primera edició de “En valor. La Gala de l’Esport olotí”. Un reconeixement anual a l’esport que té per objectiu premiar els mèrits, les trajectòries i les efemèrides d’esportistes, equips i clubs esportius de la ciutat.

L’esdeveniment – organitzat per l’Ajuntament d’Olot i el setmanari ‘La Comarca d’Olot’ – neix amb la voluntat d’incorporar-se al calendari d’actes de ciutat i permetrà premiar els/les esportistes nascuts a Olot, amb residència estable a la comarca o que competeixen per un club olotí i que han obtingut un èxit esportiu al llarg de l’any.

En aquesta primera edició, la gala esportiva entregarà més d’una setantena de guardons als esportistes que durant el 2023 hagin aconseguit un primer lloc en un campionat català, hagin fet podi en un campionat estatal o bé hagin participat en un campionat europeu, mundial o en alguna competició internacional rellevant. També es lliuraran guardons commemoratius a l’esportista, a l’equip i al club més destacats i, a criteri del jurat, també es poden reconèixer altres mèrits, trajectòries, valors o efemèrides.

Tots els premiats seran obsequiats amb una medalla commemorativa, col·leccionable i exclusiva dissenyada per l’artista Rosa Serra del color Pantone marcat de l’any anterior.

“Des de sempre, la ciutat d’Olot i per extensió la comarca de la Garrotxa han estat territoris esportivament molt prolífics, amb noms ben destacats en disciplines ben diverses. I és amb l’ànim de reconèixer aquesta excel·lència que es convoca aquesta gala, com també per destacar accions, perfils i per posar en valor l’esport olotí”, assegura l’alcalde d’Olot, Josep Berga.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Aniol Sellabona, assenyala que la Gala de l’Esport d’Olot suposa una “oportunitat única per reconèixer els valors, l’esforç i dedicació dels esportistes locals” així com promoure la cultura esportiva a la ciutat, posar en relleu la trajectòria realitzada i l’excel·lència assolida en l’àmbit esportiu. “D’aquesta manera es busca donar visibilitat i suport als esportistes que han destacat en les seves disciplines i que han portat el nom d’Olot i del territori a nivells destacats de competició i arreu del món”, afegeix el director de ‘La Comarca d’Olot’, Òscar Cabana. “Ho farem amb una gala solemne al Teatre Principal i de format diferent en què no només lliurarem les medalles i els trofeus sinó que conversarem amb alguns dels protagonistes de l’any per conèixer-los millor. Un acte inèdit fins ara per posar en valor la diversitat i la força de l’esport olotí” ha afegit el director editorial de La Comarca, David Planella.

La primera edició de la Gala de l’Esport olotí es portarà a terme el proper 19 de febrer a les 19 h al Teatre Principal d’Olot i premiarà una setantena d’esportistes de 26 disciplines esportives.

L’acte comptarà amb l’assistència de representants de tots els àmbits esportius així com de les administracions locals, comarcals i de la demarcació. És un esdeveniment gratuït obert a tota la ciutadania. Les entrades es podran reservar properament.