Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow
Esports i Lleure

Demà s’obre la convocatòria de subvencions per a entitats esportives

Des de demà, 9 de març de 2023, es poden presentar les sol·licituds per a diferents convocatòries d’ajuts dirigides a les entitats esportives. Les sol·licituds es poden presentar fins al 5 d’abril.

L’Ajuntament d’Olot obre demà, 9 de març, una nova convocatòria de subvencions de suport a les entitats de la ciutat per tal que puguin dur a terme les seves activitats esportives. Aquest 2023 el Consistori ha tornat a aprovar les bases de les diferents convocatòries de subvencions amb la voluntat d’acompanyar les associacions per tal que puguin realitzar la seva activitat.

El 9 de març s’obrirà el període de presentació de sol·licituds i haurà temps fins al 5 d’abril per realitzar-ho.

Les tramitacions cal que es portin a terme de forma telemàtica i trobaran tota la informació detallada de cada línia aquí: https://www.olot.cat/tramits/subvencions-i-ajuts.htm. En cas de dubtes en la tramitació electrònica es pot contactar amb l’OAC 360 que atén de dilluns a divendres de 8 a 20 h al 872 220 089 o directament al correu electrònic oac360@olot.cat.

Sessions formatives per a la tramitació de les subvencions

Olot compta des de fa anys amb el Servei Integral de Suport a l’Associacionisme, el SISA, que té per objectiu acompanyar les entitats i el teixit associatiu de la ciutat per potenciar una ciutat i societat més compromesa i cohesionada. D’aquesta manera, des del SISA es recullen les necessitats de les entitats i la seva veu a través de la Taula SISA d’Olot; òrgan format per 15 persones del teixit associatiu de la ciutat i que s’encarreguen de marcar les línies mestres en aquest àmbit i els projectes a engegar.

Seguint amb el Pla de Formació establert l’any passat, s’han tornat a programar dues sessions formatives amb l’objectiu de solucionar dubtes sobre com es poden sol·licitar les subvencions i solucionar dubtes sobre tràmits telemàtics amb l’administració. En concret, s’ha previst portar a terme les formacions el 14 i 16 de març a les 19.15 i 11 h respectivament a la seu del SISA situada al Casal Cívic i Comunitari d’Olot (C. Bisbe Lorenzana, 2); on les persones que hi assisteixin podran aprendre els passos telemàtics necessaris per gestionar la tramitació d’aquestes ajudes.

És necessari que les persones interessades puguin registrar-se prèviament dirigint-vos al Punt de Voluntariat i Suport a Entitats situat al C. Bisbe Lorenzana, 2 – a la planta baixa del Casal Cívic – i el dimarts de 16 a 20 h i els dijous de 10 a 13 h o bé a través del correu electrònic entitatsgarrotxa@casg.cat.

L’Ajuntament d’Olot convoca cada any subvencions en règim de concurrència competitiva per a l’organització, participació i desenvolupament de l’activitat esportiva.

L’atorgament d’aquestes subvencions es troba regulat a les bases aprovades pel Ple Municipal cada any i que un cop publicades al Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOPG) inicien el període per presentar les sol.licituds.

Qui ho pot demanar

Entitats o associacions inscrites al Registre d’Entitats de l’Ajuntament d’Olot.

Com es fa

Les sol·licituds s’hauran de presentar telemàticament a la seu electrònica de l’Ajuntament d’Olot: www.olot.cat | Tràmits on-line

Documents necessaris

Els documents necessaris són els que es troben a les bases específiques d’aquesta convocatòria i estan disponibles a https://tramits.olot.cat a partir de la data d’inici del període per sol·licitar la subvenció, essent aquests:

1- Formulari de la sol·licitud signat electrònicament.

2- Si s’escau, el certificat de càrrecs de la Junta en els següents casos:

  • Certificat de composició de la Junta directiva (per entitats registrades que sigui la primera vegada que demanen subvenció).
  • Certificat de renovació parcial de la Junta directiva (entitats registrades que hagin sofert una variació parcial a la Junta directiva, respecte l’any passat).
  • Certificat elecció nova Junta directiva (entitats registrades que hagin sofert una renovació total de la Junta directiva, respectes l’any passat).

3- El document SEPA (únicament quan s’hagi canviat el número de compte corrent o sigui la primera vegada que es demana subvenció).

Quan es pot demanar

Del 9 de març al 5 d’abril de 2023

Legislació:

Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei General de Subvencions. Ordenança General de l’Ajuntament d’Olot aprovada pel Ple el 26 de gener de 2017. Pla Estratègic de Subvencions aprovat pel Ple de l’Ajuntament d’Olot el 29 d’octubre de 2020.

Tràmits previs

Per sol.licitar una subvenció cal prèviament estar registrat al Registre d’Entitats de l’Ajuntament d’Olot.

Import

La quantia màxima destinada a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a la organització, participació i desenvolupament de l’activitat esportiva d’aquest 2023 serà de 75.000 €.

Termini

El termini màxim per dictar i notificar la resolució dels ajuts no podrà excedir de 3 mesos a comptar des de la finalització del termini de la presentació de sol·licituds.

Formes de tramitació

Internet

Presentació telemàtica mitjançant la sol·licitud específica acompanyada de la documentació necessària que s’especifica a l’apartat corresponent.

https://tramits.olot.cat/OAC/TramitadorExt.jsp?texpcod=SBV2&useValid=true&showSteps=true&idioma=ca