Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Esport inclusiu a Olot pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Aquest matí, el Firal d’Olot ha acollit una matinal d’esport on desenes d’escolars han pogut practicar voleibol, bàsquet i tenis adaptat.

L’any 1992 les Nacions Unides van instaurar la celebració anual, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Un any més, l’Ajuntament d’Olot se suma a aquesta diada organitzant una matinal d’esport adaptat que s’ha portat a terme aquest divendres, 2 de desembre. L’activitat compta amb la col·laboració del Grup Mifas i ha estat oberta a tota la ciutadania i alumnat. D’aquesta manera, els estudiants de l’escola Malagrida, l’IE Greda, Joan XXIII i els alumnes que utilitzen el recurs del Suport Intensiu d’Educació Inclusiva (SIEI) hi han participat practicant vòlei, bàsquet i tenis adaptat; vivint de ben a prop com és la pràctica esportiva d’una persona amb discapacitat física. La voluntat d’aquesta iniciativa és conscienciar, sensibilitzar i difondre les possibilitats, dificultats i reptes que superen aquestes persones en la seva pràctica esportiva diària.

L’activitat ha començat a les 10 h del matí i ha finalitzat a les 12 h. Per poder organitzar millor els grups, s’han delimitat tres zones d’esport adaptat per on els alumnes han anat passant cada 15 minuts de forma rotativa provant els diversos esports. L’activitat també ha comptat amb esportistes amb discapacitat de la ciutat i la garrotxa en actiu.