Jornada d’esport inclusiu a Olot pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El pròxim 2 de desembre el Firal d’Olot acollirà una matinal d’esport on es podrà practicar futbol, voleibol, bàsquet i tenis adaptat.

24 de novembre de 2022

L’any 1992 les Nacions Unides van instaurar la celebració anual, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Un any més, l’Ajuntament d’Olot se suma a aquesta diada organitzant una matinal d’esport adaptat el pròxim divendres 2 de desembre de 2022. L’activitat comptarà amb la col·laboració del Grup Mifas i estarà oberta a tota la ciutadania i alumnat. D’aquesta manera, els estudiants de l’escola Malagrida, l’IE Greda, Joan XXIII i els alumnes que utilitzen el recurs del Suport Intensiu d’Educació Inclusiva (SIEI) en formaran part.

Durant tot el matí, els estudiants dels diversos centres escolars podran practicar futbol, voleibol, bàsquet i tenis adaptat, vivint de ben a prop com és la pràctica esportiva d’una persona amb discapacitat física. La voluntat és conscienciar, sensibilitzar i difondre les possibilitats, dificultats i reptes que superen aquestes persones en la seva pràctica esportiva diària.

L’activitat arrencarà a les 10 h del matí i finalitzarà a les 12 h al Firal d’Olot. Es delimitaran tres zones d’esport adaptat on els alumnes aniran passant cada 15 minuts i de forma rotativa provant tenis, bàsquet i vòlei. En cas d’incidències meteorològiques, l’activitat es traslladarà al Pavelló Municipal d’Esports.