Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Presentació de les competicions de la II Setmana Catalana de l’Esport

II Setmana Catalana de l’Esport a Olot

Des d’aquest dijous 13 d’octubre i fins al diumenge 16, Olot acollirà la primera edició del torneig internacional d’hoquei patins Golden Cat, que s’emmarca en la Setmana Catalana de l’Esport. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat organitzen aquest macroesdeveniment multidisciplinar que impulsarà i donarà reconeixement a les seleccions catalanes.

En el marc de la II Setmana Catalana de l’Esport, la Federació Catalana de Patinatge i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) i l’Ajuntament d’Olot organitzen la primera edició del torneig internacional d’hoquei patins GoldenCat.

Entre aquest dijous 13 d’octubre i diumenge 16, Olot esdevindrà l’epicentre de l’hoquei patins internacional, amb la participació de les seleccions d’Alemanya, França i Itàlia, tant femenines com masculines, i la selecció de Suïssa, que hi participarà només amb l’equip femení. La Selecció Catalana competirà contra aquests conjunts, de primer nivell mundial.

La competició tindrà lloc al pavelló d’esports d’Olot. Divendres i dissabte els partits començaran a les 9h i finalitzaran a les 21h (cada jornada comptarà amb 7 partits) mentre que dijous, la competició serà a les 19h i 21h. Les finals s’han programat per al diumenge a les 11:30h i 13:30h. El torneig tindrà entrada gratuïta tots els dies (cal fer, però, reserva prèvia) excepte diumenge que valen 3€. Tota la informació a http://www.fcpatinatge.cat/ca.

La GoldenCat s’ha presentat aquest matí a l’Espai Cràter d’Olot. Ha comptat amb l’assistència del president de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons; la secretària general de la UFEC, Isabel Pérez, i Aniol Sellabona, regidor d’Esports d’Olot. Durant la presentació, s’ha donat a conèixer les convocatòries de les Seleccions Catalanes (Masculina i Femenina) per part dels seleccionadors Jordi Camps i Josep Maria Barberà, respectivament. Recupera el format de torneig de la Blanes Golden Cup de fa una dècada, així com també la prestigiosa Copa Amèrica d’hoquei patins de la Confederació Sudamericana del Patí (CSP) celebrada a Vic el 2010.

També forma part de la Setmana Catalana de l’Esport la competició de dards, que se celebrarà dissabte 15 d’octubre de 16:30h a 20h (Catalunya jugarà contra França) a la zona exterior de l’entrada al pavelló d’esports. La Trepitja Garrotxa que sortirà el 23 d’octubre organitzada pel Centre Excursionista Olot també s’inclou en la segona edició d’aquest esdeveniment de l’esport català.

La primera edició de la Setmana Catalana de l’Esport va celebrar-se l’any 1935, i aquest 2022 es recupera amb la participació de més de 2.000 esportistes de 22 països, una trentena de federacions esportives implicades i competicions oficials i exhibicions de 30 esports diferents, que se celebraran a 20 seus de la demarcació de Girona.