Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Olot promou el transport i la mobilitat sostenible en la Setmana Europea de la Mobilitat

L’Ajuntament d’Olot organitza diverses activitats en el marc d’aquesta commemoració; amb la voluntat de promoure i fomentar hàbits de mobilitat saludables, segurs i més respectuosos amb el medi ambient.

Un any més, l’Ajuntament d’Olot s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat que, enguany, es porta a terme del 16 al 22 de setembre. El Consistori, amb el suport de diverses entitats i associacions de la ciutat, han impulsat i organitzat un seguit d’activitats amb l’objectiu de fomentar hàbits de mobilitat saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient.

Alhora, la voluntat és donar a conèixer el treball que entitats i associacions porten a terme a Olot i les iniciatives i el treball que s’ha portat a terme des de l’Ajuntament d’Olot en aquesta matèria així com promocionar els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Enguany, s’han programat quatre activitats diverses pensades per poder aplegar el màxim de veïns i veïnes, de totes les edats.

En primer lloc, del 16 al 30 de setembre es portarà a terme una campanya informativa a tots els centres infantils, de primària i secundària de la ciutat amb la voluntat de donar a conèixer el projecte de Bicis Actives i, d’aquesta manera, incrementar la planta de recollida de bicicletes en desús per poder-les cedir a persones necessitades d’un mitjà de transport.

Posteriorment, el dimecres 21 de setembre es portarà a terme el Taller de Bicis Actives amb la col·laboració d’Aula Format i Roba Amiga; una activitat basada en la renovació i reparació de bicicletes en desús per poder-les lliurar a altres persones. El taller es portarà a terme de 18 a 20 h al Firal Petit d’Olot. L’activitat, impulsada per Bicis Actives, també permetrà formar i aconsellar als participants sobre la restauració i renovació de bicicletes i aportarà els coneixements necessaris perquè els assistents puguin aprendre a fer-ne el seu propi manteniment. A més, tots els assistents que portin la seva bicicleta se’ls farà una diagnosi de l’estat de la seva bici i se’ls donarà consells i formació perquè puguin reparar les avaries que puguin sorgir. 

Aquest mateix dia, també està previst el taller de salut i mobilitat ‘Moguem-nos per Olot,  a càrrec de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot al Parc Nou. Un tècnic d’Esports serà l’encarregat d’organitzar un conjunt d’exercicis bàsics vinculats amb la mobilitat i pensats per a potenciar hàbits saludables entre la ciutadania.

Seguint amb la línia iniciada l’any passat en el marc del projecte Olot Pedala, enguany també s’instal·larà un circuit d’educació viaria al Firal el dijous 22 de setembre.

L’objectiu és que totes les persones interessades puguin aprendre o repassar formació viària i practicar la seva destresa sobre la bicicleta o patinet en aquest entorn. L’activitat comptarà amb el suport de l’Escola Pia d’Olot i els estudiants del Grau Mitjà Guia en el Medi Natural i Temps de Lleure. En aquest sentit, totes les persones participants rebran un timbre d’Olot personalitzat, com a detall per a la seva participació i forma d’encoratjar a utilitzar sistemes de transport sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

El conjunt de propostes previstes per aquesta Setmana també van en la línia dels objectius i compromís adquirit en el Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible i el Clima per tal de reduir la petjada de carboni d’Olot.