Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Una cursa inclusiva i sortides per als més petits, novetats de la cursa de Sant Lluc a Olot

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot coordina una nova edició de la Cursa de Sant Lluc, que aquests any compta amb la col·laboració del Servei de Rehabilitació-Logopèdia de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. El dia 1 de setembre s’obren les inscripcions per a la cursa que tindrà lloc el diumenge 2 d’octubre.

25 d’agost de 2022

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot impulsa una nova edició de la Cursa de Sant Lluc el diumenge 2 d’octubre. Ho farà amb dues novetats principals: una cursa per a nens i nenes i una altra d’inclusiva per a persones amb diversitat funcional. Aquesta última iniciativa sorgeix d’una proposta del Servei de Rehabilitació-Logopèdia de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i seguint els passos de les curses adaptades que ja s’han fet a Vic o a Girona. La principal diferència és que en aquesta ocasió es farà incloent-la en un cursa ja consolidada a la ciutat com és la de Sant Lluc.

A més dels recorregut habitual, les novetats d’aquest any serà una cursa de 400 metres per nens i nenes nascuts del 2013 – 2016 i una sortida de 700 metres per a infants nascuts del 2009 al 2012.

La cursa inclusiva, amb distàncies de 20m, 50m i 100m i sense barreres arquitectòniques, és oberta a tothom qui hi vulgui participar i està feta tenint en compte les necessitats de diferents col·lectius com ara persones amb mobilitat reduïda, deficiència visual o sensibilitat auditiva. Per als participants i les seves famílies hi haurà pàrquing adaptat, una carpa com a zona de descans i begudes adaptades amb espassant. El preu de la inscripció és de 5€ i el tret de sortida a la cursa es preveu que es faci entre les 9h i les 9.30h, abans de les curses de 5km i 10km. 

L’Associació de Veïns de la Plaça de Catalunya organitza l’esdeveniment i la  direcció tècnica va a càrrec de fotoinstant.com i Eos Cronometratge. La cursa es farà el diumenge 2 d’octubre al costat del Pavelló d’Esports d’Olot, a l’Avinguda República Argentina.

Les inscripcions per a la Cursa de Sant Lluc ja estan obertes. Cal apuntar-se a www.cursasantlluc.cat (preu de 5 a 13€ en funció de la cursa escollida) i hi ha temps fins al divendres 30 de setembre a les 22h. En funció de les places disponibles, es faran inscripcions el mateix dia a un preu 15€ (5 km) i 17€ (10 km) al Pavelló Municipal d’Olot de 8 a 9 del matí.