Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Olot celebra el campionat del món del waterpolista Blai Mallarach

L’Ajuntament d’Olot rep l’esportista olotí que aquest estiu s’ha proclamat campió del món de waterpolo amb la selecció espanyola.

Blai Mallarach, jugador de waterpolo format al Club Natació Olot, es va proclamar campió del món amb la selecció espanyola el passat diumenge 3 de juliol en el mundial que va tenir lloc a Budapest, a la capital d’Hongria.

Després de superar la selecció italiana en una final agònica que es va decidir als penals, l’equip va aconseguir obtenir el títol i reconeixement internacional. En concret, a la tanda de penals la selecció espanyola va aconseguir imposar-se per 14 a 15.

El jugador olotí que actualment forma part del CN Barcelona va tenir un paper molt destacat als quarts de final i a les finals del mundial anotant dos gols contra Montenegro als quarts i dos més a les semis contra Croàcia. En total, Blai Mallarach va anotar 9 gols durant aquest mundial.

Aquest és el tercer títol mundial de la selecció espanyola, després dels assolits l’any 1998 i 2001 i la sisena medalla internacional que el waterpolista olotí aconsegueix, després de les plates mundialistes de Roma 2009 i Gwangju 2019 i tres medalles en campionats d’Europa: Budapest 2006 (bronze), Barcelona 2018 (plata) i Budapest 2020 (plata).

Aquest dilluns, l’Ajuntament d’Olot ha volgut reconèixer aquest èxit amb un acte de commemoració que s’ha portat a terme al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, el regidor d’Esports, Aniol Sellabona i la presidenta del Club Natació Olot, Gemma Soy, han posat en relleu l’esforç i trajectòria de Mallarach així com la importància del waterpolo en el camp de l’esport olotí. 

Després de rebre el detall de reconeixement de l’Ajuntament d’Olot, Blai Mallarach ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat.