Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Comença a instal·lar-se el primer parc de cal·listènia d’Olot

Des de la setmana passada s’han anat col·locant les barres i jocs de bastons i aquests dies es treballarà amb el paviment de cautxú. La instal·lació serà d’accés gratuït, pensada per a tots els nivells, i està integrada amb l’entorn natural de la zona.

Des de la setmana passada es porten a terme els treballs de construcció del primer parc de cal·listènia de la ciutat. El passat 14 de juliol, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot va aprovar l’adjudicació de les obres i aquests dies ja s’han començat a col·locar els elements que en formen part.

La nova instal·lació, de 108 metres quadrats, està situada al parc de les Mores i compta amb barres de paral·leles, barres inclinades per usuaris amb mobilitat reduïda, joc de bastons d’equilibri i un complex street workout amb 10 pals perquè puguin participar-hi 8 usuaris simultàniament. Al llarg de la setmana passada es van començar a instal·lar tots  aquests elements i, des d’aquest dilluns s’hi treballa col·locant el paviment de cautxú. 

Es demana als ciutadans i ciutadanes que no trepitgin la zona i el paviment de cautxú fins que no estigui del tot sec i finalitzat. Tal com detalla l’empresa constructora, és necessari que el paviment pugui assecar-se bé i, per això, es demana no atansar-se a la zona limitada fins que no es retirin les tanques.  

Aquest serà el primer parc de cal·listènia d’Olot. La proposta neix d’una demanda ciutadana i amb la voluntat de complementar les instal·lacions esportives a l’aire lliure d’Olot. L’equipament s’ha ideat i preparat des de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Olot amb el suport del Grup Cal·listènia Olot (GCO) i serà amb colors greda i verd per mimetitzar-se amb l’entorn natural.

Per facilitar el seu ús a tots els usuaris així com donar a conèixer els exercicis que s’hi poden realitzar, l’espai comptarà amb un cartell explicatiu amb codis QR on hi haurà una explicació de cada element, la musculatura que es treballa amb cada aparell, exercicis i vídeos formatius per al nivell inicial, mig i avançat.

La instal·lació suposa un cost de 24.000 € i està previst que ja pugui ser una realitat i entrar en funcionament a mitjans d’agost.