Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Prop de 600 alumnes de primària participen en el Rodajoc d’Olot

Avui, dimecres 27 d’abril, s’ha desenvolupat el Rodajoc amb més de 555 alumnes de 3r de primària de totes les escoles de La Garrotxa. Els joves han pogut descobrir i conèixer jocs tradicionals d’arreu del món.

El recinte firal d’Olot s’ha convertit en un espai gegant de jocs d’arreu del món. Així s’ha dut a terme la nova edició del Rodajoc d’Olot després de dos anys d’aturada arran les mesures de contenció i prevenció de la COVID-19.

Després de treballar-ho durant tot el curs a les classes d’Educació Física, un total de més de 555 alumnes de 3r de primària de les escoles de la comarca han pogut aprendre amb un munt de jocs tradicionals i cooperatius.

En concret, la iniciativa busca que els infants gaudeixin del joc a l’aire lliure i, alhora, puguin recuperar jocs tradicionals de carrers i places així com potenciar l’intercanvi cultural. Compta amb 3 circuits iguals de 12 jocs i 2 espais de descans. Alhora, el projecte també busca afavorir les relacions personals d’infants de diferents centres i cultures així com fomentar l’interès i el respecte per l’entorn.

Cada grup d’alumnes – format per alumnes de diverses escoles de La Garrotxa –  ha anat guiat i acompanyat per estudiants dels cicles esportius de l’Escola Pia d’Olot que des de fa anys col·laboren en aquesta activitat. A més, alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Escola Pia també hi participa com una de les activitats formatives de l’àrea de Servei Comunitari.

El Rodajoc forma part del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot i s’organitza conjuntament entre l’Àrea de Cultura i Educació, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot i el professorat d’educació física de les escoles de primària de tota la comarca.