Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Olot posa en marxa un bike park pioner al costat del Parc Atlètic del Tossols

El nou equipament s’ha construït amb materials volcànics, totalment integrat en el seu entorn i s’inaugurarà el dissabte 21 de maig amb la presència dels millors pilots d’elit catalans. L’espai és gratuït i està pensat per a la pràctica d’aquest esport a tots els nivells.

Olot compta amb el primer bike park de trial de la ciutat. Amb 500 m2, el nou equipament està situat a tocar de l’Estadi d’Atletisme – Parc Atlètic dels Tossols, al costat del carril bici. A diferència de la resta d’espais per bicitrial i bicicleta de muntanya on s’utilitzen elements artificials -com pneumàtics, bobines de fusta, contenidors d’obra i peces de formigó- el bike park d’Olot s’ha construït tenint en compte el seu entorn natural i respectant al màxim el terreny, en una iniciativa conjunta amb l’esportista olotí Martí Vayreda.

Per això, per a la seva construcció no s’han afegit terres ni s’han remogut els marges així com tampoc s’han senyalitzat ni s’han pintat elements. Tots els materials emprats són sostenibles i ecològics i només s’han fet servir pals de telèfon recuperats, travesseres ecològiques i pedres volcàniques que ja es trobaven a la zona.

Amb la voluntat de ser un nou espai esportiu obert a tota la ciutadania que permeti potenciar la pràctica d’aquest esport, el nou camp està pensat per a tots els nivells; tant inicial com mitjà i professional, ja que compta amb una zona per a la potenciació de la tècnica.

A diferència d’altres bike parks d’arreu de Catalunya, la nova instal·lació d’Olot és pública, gratuïta i oberta a tota la ciutadania. La presentació d’aquest nou espai es porta a terme aquest dimecres 6 d’abril, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física i, la seva inauguració, s’ha previst per al dissabte 21 de maig a les 16 h de la tarda amb la presència dels millors pilots elit catalans com Sergi Llongueras (Campió del Món Elit 2019), Eloi Palau (núm. 3 del Rànquing Mundial elit 20″), Toni Guillén (Subcampió del Món Júnior) i un dels seus impulsors, l’olotí Martí Vayreda (núm. 4 del Rànquing Mundial elit 26″).

Fins ara, diversos pilots com Charlie Rolls – professional anglès campió del món júnior – ja han pogut fer els primers salts i proves al nou bike park. En ser un espai pioner, diferent de la resta, l’espai ha generat una gran expectació amb pilots professionals internacionals, francesos, suïssos i austríacs que s’hi han interessat per entrenar.

Amb aquesta nova instal·lació es dona resposta a una demanda existent del sector esportiu que inicialment s’havia ubicat al costat de l’skatepark. Amb l’ampliació de l’espai dedicat al patinatge al sector de Malatosquer, es va optar per traslladar el bike park al costat de l’Estadi d’Atletisme Tossols Bassil que, en la seva construcció, ja projectava un espai únic de bicitrial i bicicleta de muntanya.