Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow
Esports i Lleure

Nova formació en suport vital amb DEA

Aquesta formació que té per objectiu aportar els coneixements per realitzar una primera atenció davant possibles aturades cardíaques.

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, conjuntament amb l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut), han organitzat una formació de suport vital amb desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

S’han programat dos cursos, en grups de 8 persones, que es portaran a terme al Pavelló Municipal d’Esports el 26 de març i 18 de juny de 9 a 13 h. Les formacions estan totalment subvencionades per Dipsalut, es porten a terme per instructors acreditats pel Consell Català de Ressuscitació (CCR) i estan dirigides a la població en general, però en especial al personal que col·labori o assisteixi a entrenaments o competicions així com membres d’entitats esportives. En aquest sentit, s’ha marcat que es prioritzaran les persones que, per les característiques de la seva feina, tinguin una alta probabilitat d’haver de fer ús dels desfibril·ladors.

Actuar amb rapidesa és clau a l’hora de salvar la vida a una persona que pateix una aturada cardiorespiratòria. La seva supervivència depèn d’un diagnòstic ràpid i un tractament immediat. D’aquí l’especial èmfasi que la formació posa en l’avaluació de la víctima, la realització de compressions toràciques, el coneixement del funcionament del DEA i els elements bàsics de suport vital.

Aquest curs forma part del conjunt de sessions i formacions que l’Ajuntament d’Olot ofereix per a la millora constant dels coneixements de l’equip i de la ciutadania. Les persones interessades poden registrar-se a l’aplicatiu de formació i llavors inscriure’s al curs directament aquí.