Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

‘Revolucionant l’esport’ arriba a Olot

L’Orfeó Popular Olotí acull aquesta exposició viva de l’UVic que vol ser un tribut a esportistes que han trencat motlles i que han estat pioners en les seves respectives disciplines.

Després de ser exposada a l’espai Josep Vernis de la UVic i al pavelló Castell d’en Planes de Vic de la mà del Club Bàsquet Vic i el Bàsquet Femení Osona, l’exposició impulsada per l’UVic arriba a Olot de la mà de l’Orfeó Popular Olotí. Des d’aquest dilluns 7 de febrer i fins al pròxim 7 d’abril, s’hi podran veure un seguit d’esportistes que han deixat un llegat per a la posteritat.

En concret, la mostra presenta esportistes que potser no han estat els millors en la seva disciplina, però sí que cal recordar-los per haver-ne estat pioners o transgressors en la seves respectives disciplines esportives o que han lluitat per la millora de la societat utilitzant l’esport com a palanca, eina o potenciació de canvi.

D’aquesta manera, l’exposició vol ser un tribut a esportistes com Dick Fosbury, Antonin Panenka, Katherine Switzer, María José Martínez Patiño o la nedadora olotina del Club Natació Olot, Monterrat Tresserras, que va deixar empremta en la lluita per la igualtat de gènere en l’esport professional.

La mostra ha estat comissariada pel professor de Màrqueting Esportiu de la Facultat d’Empresa i Comunicació de l’UVic-UCC, Xavier Ginesta, i per Ramon Verdaguer, membre del Servei d’Esports de la UVic-UCC.