Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

JORNADA D’ESPORT INCLUSIU

La jornada esportiva compta amb la col·laboració del Grup MIFAS i comptarà amb voleibol, bàsquet i tenis adaptat per als alumnes de 6è de les escoles Malagrida i IE Greda. L’objectiu de la sessió és apropar l’esport amb discapacitat als estudiants i a la ciutadania en general.

Un any més, l’Ajuntament d’Olot se suma a les commemoracions del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat instaurada per les Nacions Unides. Enguany, el Consistori participa en aquesta diada a través de l’Àrea d’Esports i el Grup MIFAS que han organitzat una jornada d’esport inclusiu al Firal d’Olot.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer i apropar què és fer esport amb una discapacitat física a la ciutadania i l’alumnat d’Olot. Per això, s’ha previst una jornada esportiva completa on es practicarà voleibol, bàsquet i tenis adaptat amb els alumnes de 6è de les escoles Malagrida i l’IE Greda.

L’activitat comptarà amb la participació de Pau Martín i en Luis Montoya, jugadors de tenis i pàdel amb cadira de rodes i campions de la Lliga i Copa Catalana de la temporada 2020-2021. Ells seran els encarregats de mostrar i explicar com són els seus entrenaments, competicions, desplaçaments i sessions així com respondran les preguntes dels joves.

La jornada arrencarà a les 10 h i finalitzarà a les 12 h al Firal d’Olot i comptarà amb un esmorzar conjunt. El Firal serà dividit en tres zones per on els estudiants aniran passant de forma rotativa. En cas de pluja o mal temps, l’activitat es traslladarà al Pavelló Municipal d’Esports d’Olot.

Els tècnics i membres de l’Àrea d’Esports són els encarregats de coordinar les activitats i del monitoratge d’aquesta diada que es va instaurar l’any 1992 per les Nacions Unides amb la voluntat de donar visibilitat i garantir la integració i igualtat de les persones amb discapacitats.

Orígens del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avui dia, l’esport s’ha convertit en una de les eines més integradores de la societat. En aquesta línia, des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot fa anys que se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat així com porten a terme programes, activitats i projectes variats que tenen per objectiu treballar la cohesió social, la solidaritat, la tolerància i oferir als sectors més desprotegits o amb més dificultats, una pràctica esportiva variada i de qualitat.

Al mateix temps, les instal·lacions esportives de la ciutat estan habilitades perquè qualsevol usuari, indiferentment de les seves aptituds i situació, pugui realitzar pràctiques esportives.

Els orígens d’aquesta efemèride es remunten a escala internacional l’any 1981 quan es va declarar el primer Any Internacional de les Persones amb Discapacitat. Posteriorment, es va establir la dècada 1983 – 1992 com el Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat. Es va assumir aquest període de deu anys com el termini clau per garantir la igualtat d’oportunitats en els sectors educatiu i laboral. En finalitzar aquest decenni, les Nacions Unides van instaurar la celebració anual del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el 3 de desembre.