Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

INAUGURACIÓ DE LA PISTA JOSEP JOU

l’Ajuntament d’Olot ha volgut retre homenatge a la figura del fundador del Club Hoquei Olot.

El passat dissabte 16 d’octubre ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la pista Josep Jou, la pista 1 del pavelló d’Esports d’Olot. El 30 de setembre, el plenari de l’Ajuntament d’Olot va acordar per unanimitat dedicar la pista on actualment es juguen els partits del club al fundador del Club Hoquei Olot, figura visible i ànima de l’entitat des dels seus inicis. La proposta estava impulsada pel mateix club que, amb aquest gest, ha volgut retre homenatge a una de les principals figures de l’entitat.

Josep Jou i Calverons va fundar l’actual Club Hoquei Olot l’abril de 1983, amb l’ajuda dels pares dels jugadors que formarien el primer equip de l’entitat esportiva. Des del principi, Josep Jou es va fer càrrec de les tasques d’entrenador amb la formació de jugadors. A partir de la segona temporada el club ja va comptar amb dos equips que, amb el pas dels anys es van anar ampliant, com també les activitats que portaven a terme.

 

Va ser el 1985 quan Josep Jou va iniciar la secció de Patinatge Artístic. Aquest fet va provocar que a partir d’aleshores el club passés a nomenar-se Club Patí Hoquei Olot. L’any 1993 es va decidir separar les dues entitats: una per a l’hoquei i una altra que passaria a ser l’actual Club Patinatge Artístic Olot. Resseguint la història, l’any 2008, amb motiu del 25è aniversari del club, Josep Jou va rebre la Medalla de l’Esport Gironí atorgada pel Consell Català de l’Esport.

La inauguració de la pista Josep Jou ha comptat amb la presència de familiars del fundador del Club Hoquei Olot. La seva filla Anna Jou ha agraït l’acte d’aquest dissabte, que també ha tingut parlaments del president del Club Hoquei Olot, Jordi Pagès, Benjamí Pons, president de la Federació Catalana de Patinatge i de l’alcalde d’Olot, Pep Berga. Els nets de Josep Jou han estat els encarregats de descobrir la placa que des d’aquest dissabte presideix la pista 1 del pavelló d’esports. A continuació, s’ha donat el tret de sortida a l’estrena del Club Hoquei Olot a l’OK Lliga Plata contra el Club Patí Taradell, en el seu primer partit en la nova categoria després de l’ascens aconseguit la temporada passada.