Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

Esport inclusiu a Olot pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Un centenar d’infants de tres centres educatius participen de la matinal esportiva que permet practicar voleibol, bàsquet i pàdel adaptat. La jornada compta amb el suport del Grup Mifas i es porta a terme amb motoiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebrarà aquest 3 de desembre. 

 

L’any 1992 les Nacions Unides van instaurar la celebració anual el 3 de desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i, alhora, promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis de la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Enguany, com és habitual, l’Ajuntament d’Olot se suma a aquesta diada organitzant una matinal d’esport adaptat aquest divendres 1 de desembre de 2023. L’activitat, que s’ha portat a terme al pavelló municipal d’Olot a causa de la pluja, compta amb la col·laboració del Grup Mifas.

En concret, un centenar d’estudiants de l’escola Malagrida, l’IE Greda, Joan XXIII i els alumnes que utilitzen el recurs del Suport Intensiu d’Educació Inclusiva (SIEI) en formen part.

De 10 a 12 h del matí, els estudiants poden practicar voleibol, bàsquet i tenis adaptat, conjuntament amb persones amb diversitat funcional, vivint de ben a prop com és la pràctica esportiva d’una persona amb discapacitat física. La voluntat és conscienciar, sensibilitzar i difondre les possibilitats, dificultats i reptes que superen aquestes persones en la seva pràctica esportiva diària.

Per assegurar el bon desenvolupament de la jornada, s’han delimitat tres zones d’esport adaptat on els alumnes van passant cada 15 minuts, de forma rotativa, provant tenis, bàsquet i vòlei.