Arriba la temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot
Temporada d’estiu a la Piscina Municipal d’Olot

Demana els teus abonaments i entrades de forma telemàtica.

Esports i Lleure
ESPORTS I LLEURE
Web de la Regidoria d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot
previous arrow
next arrow

CIRCUIT FIX D’ORIENTACIÓ

La Cursa d’Orientació: Nascuda a Suècia fa més de cent anys, la cursa d’orientació és una activitat integral i formativa, ja que no només posa a prova la nostra resistència física si no que també necessita d’una capacitat de concentració i orientació fonamentals. La pràctica d’aquest esport destaca perquè s’adreça tant als més alts nivells de competició com a la participació lúdica i familiar.

Definició Cursa Orientació: Són competicions atlètiques de camp a través i a contrarellotge amb l’obligació de passar per uns controls assenyalats en un mapa. El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant.

 

Circuit Fix d’Orientació del Parc Atlètic Tossols

El circuit fix d’orientació del Parc Atlètic Tossols és a l’abast de tothom des de finals d’agost del 2016. Es presenta amb dos recorreguts, que més que diferenciar-se per nivells de dificultats el que intenten és introduir al participant a l’orientació.

Els circuits fixos d’orientació són recorreguts permanents que cadascú pot fer quan li ve de gust. Es poden fer en grup, en família o individualment. Els participants només necessiten el mapa de la zona, i tot i que no és imprescindible, una brúixola.

Encara que aquest circuit no està pensat amb caràcter competitiu, el concepte de l’esport de l’orientació és trobar l’opció o elecció de ruta que permetin trobar el control en el mínim temps possible.

El mapa

Terreny semi-urbà, dins el recinte del parc atlètic Tossols.

Al mapa hi ha:

  • Una llegenda que ajuda a interpretar els diferents elements.
  • La descripció de controls on s’indica la situació de la fita en qüestió, per exemple si està al costat d’un mur, o si es troba en una zona d’arbres…
  • Graella de marcació, per marcar el pas per a cada fita.

Com funciona

Hi ha dos circuits disponibles, els dos de nivell bàsic i es diferencien pel nombre de controls. Escolliu-ne un i descarregueu-lo aquí:

En el mapa, un triangle marca el punt de sortida, situeu-vos-hi, sobre el terreny hi trobareu una estaca amb una placa amb un triangle dibuixat. A partir d’aquest punt orienteu-vos per seguir el traçat dissenyat. El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant.

Aquests controls els anomenem FITA. Cada fita porta una pinça que fa una marca i que s’ha d’enregistrar ordenadament a les caselles de control en el mateix mapa; cada control fa una marca diferent i acredita que s’ha passat pel punt indicat en el mapa.

Quan trobeu una fita, cal comprovar si el número de l’estaca es correspon amb la que esteu cercant, si és així marqueu a la casella corresponent de la graella del  mapa conforme heu trobat el control i continueu cap a la següent fita fins a realitzar tot el traçat.

Les fites estan marcades en el mapa amb un cercle de color lila i un número que indica l’ordre. A la descripció de control del mapa s’indica el número que identifica la fita.

La meta està indicada al mapa amb un doble cercle concèntric. En aquest circuit la sortida i l’arribada són en el mateix punt.

Activeu-vos amb els circuits d’orientació us permetran descobrir l’entorn natural d’una manera divertida i entretinguda. Gaudiu d’aquesta nova experiència. Tots els circuits són de dificultat baixa i aptes per a totes les edats i públics!

Aquest projecte ha estat impulsat per l’Ajuntament d’Olot, l’IMELO i el Club d’Orientació A.E.Gastant Keks.

Important: si detecteu alguna incidència en algun punt de control, si us plau aviseu-nos a l’oficina de turisme d’Olot, al telèfon 972 266 461 o a alguna de les següents adreces: esports@olot.cat o gastantkeksgarrotxa@gmail.com

Contacte: Telèfon: 972 27 36 65 / 972 26 64 61  – Correu electrònic: esports@olot.cat

Localització:

Bicicarril Olot-Girona (17800 – OLOT)

Mostra un mapa més gran

CIRCUIT 1 D’ORIENTACIÓ. PARC ATLÈTIC TOSSOLS

CIRCUIT 2 D’ORIENTACIÓ. PARC ATLÈTIC TOSSOLS