CIRCUIT FIX D’ORIENTACIÓ

La Cursa d’Orientació: Nascuda a Suècia fa més de cent anys, la cursa d’orientació és una activitat integral i formativa, ja que no només posa a prova la nostra resistència física si no que també necessita d’una capacitat de concentració i orientació fonamentals. La pràctica d’aquest esport destaca perquè s’adreça tant als més alts nivells de competició com a la participació lúdica i familiar.

Definició Cursa Orientació: Són competicions atlètiques de camp a través i a contrarellotge amb l’obligació de passar per uns controls assenyalats en un mapa. El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant.

Circuit Fix d’Orientació del Parc Atlètic Tossols

El circuit fix d’orientació del Parc Atlètic Tossols és a l’abast de tothom des de finals d’agost del 2016. Es presenta amb dos recorreguts, que més que diferenciar-se per nivells de dificultats el que intenten és introduir al participant a l’orientació.

Els circuits fixos d’orientació són recorreguts permanents que cadascú pot fer quan li ve de gust. Es poden fer en grup, en família o individualment. Els participants només necessiten el mapa de la zona, i tot i que no és imprescindible, una brúixola.

Encara que aquest circuit no està pensat amb caràcter competitiu, el concepte de l’esport de l’orientació és trobar l’opció o elecció de ruta que permetin trobar el control en el mínim temps possible.

El mapa

Terreny semi-urbà, dins el recinte del parc atlètic Tossols.
Extensió: 0.5 km2
Escala: 1:2000
Equidistància: 1 m.
Cartografia: Xeku Vila (A.E. Gastant Keks) – Primavera 2016
Mapa base: ICC
Núm. circuits: 2

Posada en funcionament: Juliol de 2016

MAPA EXEMPLE TOSSOLS

Clica la imatge per veure què hi ha al mapa

Al mapa hi ha:

  • Una llegenda que ajuda a interpretar els diferents elements.
  • La descripció de controls on s’indica la situació de la fita en qüestió, per exemple si està al costat d’un mur, o si es troba en una zona d’arbres…
  • Graella de marcació, per marcar el pas per a cada fita.

 

Com funciona

1.- Hi ha dos circuits disponibles, els dos de nivell bàsic i es diferencien pel nombre de controls. Escolliu-ne un i descarregueu-lo en aquesta mateixa pàgina, a http://gastantkeks.blogspot.com.es/ o bé, passant-lo a buscar a l’oficina de turisme d’Olot o a les mateixes instal·lacions del parc atlètic Tossols.

  CIRCUIT A                  CIRCUIT B

2.- En el mapa, un triangle marca el punt de sortida, situeu-vos-hi, sobre el terreny hi trobareu una estaca amb una placa amb un triangle dibuixat. A partir d’aquest punt orienteu-vos per seguir el traçat dissenyat. El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant.

Aquests controls els anomenem FITA. Cada fita porta una pinça que fa una marca i que s’ha d’enregistrar ordenadament a les caselles de control en el mateix mapa; cada control fa una marca diferent i acredita que s’ha passat pel punt indicat en el mapa.

3.- Quan trobeu una fita, cal comprovar si el número de l’estaca es correspon amb la que esteu cercant, si és així marqueu a la casella corresponent de la graella del  mapa conforme heu trobat el control i continueu cap a la següent fita fins a realitzar tot el traçat.

Les fites estan marcades en el mapa amb un cercle de color lila i un número que indica l’ordre. A la descripció de control del mapa s’indica el número que identifica la fita.

La meta està indicada al mapa amb un doble cercle concèntric. En aquest circuit la sortida i l’arribada són en el mateix punt.

4.- Podeu comprovar si heu realitzat bé el traçat a l’apartat CIRCUIT FIX/SOLUCION del blog http://gastantkeks.blogspot.com.es/

5.- Cada cert temps es renovaran els traçats, al final de cada període es farà un sorteig entre tots els participants. Per poder participar en el concurs, haureu d’haver completat com a mínim un dels circuits i haver localitzat correctament totes les fites, i cal que envieu el mapa escanejat i les vostres dades a gastantkeksgarrotxa@gmail.com.

Activeu-vos amb els circuits d’orientació us permetran descobrir l’entorn natural d’una manera divertida i entretinguda. Gaudiu d’aquesta nova experiència. Tots els circuits són de dificultat baixa i aptes per a totes les edats i públics!

Descarrega’t el fulletó informatiu en aquesta pàgina i a http://gastantkeks.blogspot.com.es/. L’accés és lliure i gratuït de dilluns a diumenge. Si es volen utilitzar els serveis de vestuaris cal consultar els horaris d’obertura del parc atlètic Tossols i abonar les taxes aprovades en els preus públics.

Aquest projecte ha estat impulsat per l’Ajuntament d’Olot, l’IMELO i el Club d’Orientació A.E.Gastant Keks.

Important: si detecteu alguna incidència en algun punt de control, si us plau aviseu-nos a l’oficina de turisme d’Olot, al telèfon 972 266 461 o a alguna de les següents adreces: esports@olot.cat o gastantkeksgarrotxa@gmail.com

Contacte: Telèfon: 972 27 36 65 / 972 26 64 61  – Correu electrònic: esports@olot.cat

Localització:

Bicicarril Olot-Girona (17800 – OLOT)

Mostra un mapa més gran

Comments are closed.