GUIA ACTIVA L’ESTIU 2021

Avui s’ha presentat la setzena edició de la Guia Activa l’Estiu que recull un total de 88 activitats per a infants i joves durant l’estiu 2021. Totes elles es portaran a terme seguint les mesures de seguretat i sanitàries per la COVID-19.


CONSULTA LA GUIA ACTUALITZADA I FES LA TEVA INSCRIPCIÓ DEL 4 AL 14 DE MAIG:


Un any més, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot han tornat a elaborar la “Guia Activa l’Estiu”. Enguany s’arriba a la setzena edició d’aquesta
publicació que recull les activitats d’estiu organitzades pels ajuntaments de la Garrotxa, entitats i empreses. En aquesta ocasió, la guia conté un total de 88 activitats adreçades a infants i joves menors de 18 anys.

La guia s’estructura en una primera part on s’agrupen totes les propostes organitzades per l’Ajuntament d’Olot a través del seu programa “Estiu Riu”. Enguany, s’ofereixen un total de 23 activitats. Tot seguit, i ordenat per ordre alfabètic, apareixen les activitats de la resta de municipis de la comarca. Aquest 2021 s’han previst un total de 30 activitats i, paral·lelament, també es mostren les propostes d’entitats o associacions privades que sumen un conjunt de 35 propostes més.

En tots els casos, les propostes recollides a la guia ofereixen un gran ventall d’opcions per a tots els infants, joves i famílies. Hi trobaran activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades Joves d’Estiu, els Camps de treball o els Casals esportius o també d’altres vinculades amb la natura o la cultura. En alguns casos, a diferència d’altres anys, s’ha previst que les activitats s’allarguin una setmana més per gaudir al màxim d’aquestes activitats lúdiques, esportives i educatives. A grans trets, teatre, robòtica, voluntariat, expressió artística, creativitat, excursionisme, informàtica i mecanografia, equitació, escalada o idiomes són algunes de les altres disciplines de les quals s’ofereixen activitats a la present guia.

Malgrat les dificultats derivades per la COVID-19, des dels ajuntaments s’ha considerat importat poder continuar oferint activitats de lleure per a la infància i l’adolescència de la
Garrotxa. L’any passat, en el cas d’Olot, van gaudir de les propostes de l’Estiu Riu un total de 784 participants i un centenar de monitores i monitors es van encarregar del bon desenvolupament de les activitats de lleure per a la infància i l’adolescència, tot i l’esforç i imaginació necessari per oferir activitats de qualitat, educatives i compatibles amb aquests requeriments sanitaris. Tal com ja van fer l’any passat, incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene i de seguretat per evitar la propagació de la COVID.

Els serveis de menjador es podran realitzar seguint el protocol publicat per la Secretaria de Salut Pública, així com la utilització de banys, zones comunes o dormitoris, que es netejaran seguint, també, els protocols establerts. D’acord amb les directrius de les autoritats sanitàries, es prendran totes les mesures possibles i recomanades davant la
COVID-19 per evitar qualsevol risc.

  • INSCRIPCIONS
    En relació amb les dates i el procediment d’inscripció, cal consultar cada proposta de la guia. En el cas de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot, les inscripcions es faran a través d’internet a http://estiuriu.olot.cat o bé a www.olot.cat. S’iniciaran el dimarts 4 de maig a les 9 h del matí i fins a les 24 h del diumenge 16 de maig de 2021.
    Tot i això, a la sala la Carbonera s’oferirà atenció a les persones que ho necessitin des del dimarts 4 de maig a les 9 h del matí i fins al 14 de maig en l’horari habitual de dilluns a divendres de 8 a 15 h.

En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de Maià de Montcal, Tortellà, Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca, Sant Joan les Fonts, Riudaura i Sant Feliu de Pallerols totes les inscripcions es faran a través d’internet a www.garrotxajove.cat o a la pàgina web de cada Ajuntament del 3 al 16 de maig. Pel que fa les brigades, les inscripcions són del 7 al 18 de juny a través del web www.garrotxajove.cat o a la pàgina web de cada Ajuntament. Des de l’Oficina del Servei de Joventut del Consell Comarcal i als ajuntaments es donarà suport per fer aquests tràmits.

Comments are closed.