Emotiespai. Servei d’acompanyament emocional a joves

L’any 2020 ha estat marcat per la COVID-19. Encara no sabem l’impacte que aquesta situació ens portarà però diferents estudis, sobre els efectes de la pandèmia, ja han constatat que es multipliquen els casos de depressió, ansietat, angoixa i trastorns de salut mental en joves. Cal remarcar també que al reduir-se la vida social de les persones joves ha fet que l’acompanyament emocional que feien amb el seu grup d’iguals s’hagi vist reduït i moltes vegades creixi el sentiment de soledat. D’altra banda, alguns dels serveis que tenen a l’abast per atendre aquesta demanda d’acompanyament i suport s’han vist afectats també per la pandèmia: el programa salut i escola ha passat a ser online i ha patit una reducció d’ús i el servei de mediació i consum, ubicat a l’hospital, també ha vist reduïda la seva afluència per la seva ubicació.

Davant d’aquesta situació, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, de la Fundació Hospital Comarcal d’Olot i la Garrotxa, han impulsat aquest nou servei gratuït d’acompanyament emocional a joves, que s’oferirà i es coordinarà amb els serveis de l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa. Aquest és un servei d’acollida, escolta i acompanyament en la gestió de les seves emocions, on les persones joves trobaran un professional que els rebrà de forma anònima i confidencial.

Aquests servei s’oferirà a partir d’aquest divendres 19 de març, de forma presencial, individual i amb accés directe (sense cita prèvia), els 1rs i 3rs divendres de cada mes, de 16 a 18h. Telèfon de contacte: 627534145

Comments are closed.