La pista 1 del pavelló d’esports d’Olot portarà el nom de Josep Jou Calverons

L’Ajuntament d’Olot acorda per unanimitat dedicar a l’impulsor del Club Hoquei Olot la pista on actualment juguen els diferents equips del club. Gràcies a la iniciativa de Josep Jou també es va crear el que més tard seria Club Patinatge Artístic d’Olot.

A l’abril de 1983 Josep Jou i Calverons va fundar el Club Hoquei Olot. Ho va fer amb l’ajuda dels pares dels jugadors que formarien el primer equip de la nova entitat. El esportistes provenien de l’Escola Pia, on Josep Jou va iniciar els entrenaments de l’hoquei patins que, des d’aquell mateix any, ja es van traslladar al pavelló d’esports. Josep Jou es va fer càrrec de de les tasques d’entrenador amb la formació de jugadors. A partir de la segona temporada el club ja va comptar amb dos equips que, amb el pas dels anys es van anar ampliant, com també les activitats que portaven a terme.

Va ser al 1985 quan Josep Jou va iniciar dins del club, la secció de Patinatge Artístic. Aquest fet va provocar que a partir d’aleshores el club passés a nomenar-se Club Patí Hoquei Olot. A l’any 1993 es decideix la separació en dues entitats: una per a l’hoquei i una altra que passaria a ser l’actual Club Patinatge Artístic Olot.

L’escola d’hoquei continua donant els seus fruits. Així, en la temporada 1994, el club ja competeix amb un equip en totes les categories. A més, es forma per primera vegada un equip de categoria femenina. La temporada 1997-98, l’equip femení entrenat per Josep Jou aconsegueix el primer títol oficial per al club, la Copa Federació de la Territorial de Girona, èxit que revalidaria l’any següent. Josep Jou realitza les tasques d’entrenador de l’equip femení, a més de formar part de la Junta directiva essent el secretari i principal implicat en el dia a dia del club. L’any 2006 l’equip Aleví obté el campionat de Catalunya i Espanya.

A l’any 2008, en motiu del 25è aniversari del club, Josep Jou va rebre la Medalla de l’Esport Gironí atorgada pel Consell Català de l’Esport.

Temporada rere temporada el club ha mantingut equips gairebé en totes les categories, i essent diversos els presidents i juntes que han dirigit el club, Josep Jou sempre ha format part en totes elles, fent les tasques de secretari, vicepresident o tresorer, essent la figura visible i ànima del Club Hoquei Olot.

A l’any 2020 a l’edat de 75 anys Josep Jou va traspassar després de treballar incansablement durant 37 anys per mantenir l’esport de l’hoquei patins a la ciutat d’Olot i fent del pavelló d’esports la seva segona casa.

A la ciutat d’Olot, actualment, els esports sobre rodes que es disputen a la pista 1 del pavelló, tenen un gran nombre de participants, amb uns èxits esportius reconeguts arreu. El Club Hoquei Olot, ha aconseguit al 2021, un ascens a la segona divisió estatal, amb gairebé tots els jugadors formats a Olot. Aquest èxit i la consolidació del club durant tants anys no es podria entendre sense la figura de Josep Jou al qual l’Ajuntament d’Olot ha acordat dedicar la pista 1 del pavelló d’esports. El Club Hoquei Olot ha presentat la proposta al plenari que s’ha aprovat per unanimitat.

Comments are closed.