OLOT INSTAL·LA NOUS PROJECTORS AL PAVELLÓ D’ESPORTS QUE PERMETRAN ESTALVIAR L’EMISSIÓ DE 8 TONES DE C0

S’han substituït els 40 projectors del pavelló d’esports per nous aparells que funcionen amb sistemes LED. S’incrementa l’eficiència energètica, es millora la il·luminació de l’equipament i es redueix el consum d’energia en més de 17.000 kWh a l’any.

Seguint amb les actuacions de millora i potenciació d’eficiència energètica a la ciutat, l’Ajuntament d’Olot ha finalitzat darrerament els treballs de substitució dels 40 projectors d’halogenurs metàl·lics de 400W del pavelló municipal 1 per 40 projectors LED de 150W.

Aquesta actuació en la millora de l’enllumenat permetrà la reducció del consum d’energia en més de 17.000 kWh/any i suposarà un estalvi de més de 8 tones d’emissions de CO₂ a l’any. Paral·lelament, suposarà un increment en l’eficiència energètica de l’enllumenat de l’espai i permetrà una millor visibilitat en aquest equipament esportiu.

L’actuació ha tingut un cost de 18.089,50 €, part del qual (7.200 €) ha estat subvencionada per la Diputació de Girona. La substitució de l’enllumenat per un altre de més eficient i eficaç forma part d’una de les iniciatives i accions que tira endavant l’Ajuntament d’Olot per a la implantació d’energies renovables als edificis i equipaments de titularitat municipal així com la posada en marxa de tecnologies per millorar l’eficiència energètica, d’acord amb el Pacte dels alcaldes pel Clima i l’Energia, del qual Olot forma part.

Aquest pacte és una iniciativa de la Comissió Europea, orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic. A través de l’adhesió d’Olot al projecte, l’Ajuntament es compromet a impulsar accions i iniciatives per reduir les emissions de carboni o gasos d’efecte hivernacle com a mínim en un 40% el 2030 i augmentar la resiliència als impactes de canvi climàtic.

Comments are closed.