EN BICI

CARRILS BICI i APARCAMENTS DE BICICLETES

La utilització de la bicicleta per la ciutat afavoreix la salut del ciclista, redueix les malalties cardíaques i és un benefici per a la salut en general. A més, és un mitjà de transport efectiu i ràpid, no produeix cap tipus de contaminació i ocupa poc espai públic.

Olot disposa de 10 km de carril bici i 72 punts d’aparcament per a bicicletes, amb 575 places en total per tal de promoure l’ús de la bicicleta. Clicant sobre la imatge s’obrirà el mapa d’Olot amb la ubicació dels aparcaments de bicicletes i el recorregut dels carrils bici.

AMB_BICI_MAPA

Clicant sobre el mapa s’accedeix a una aplicació segura per consultar-lo.

campanyapedalaambseguretat2

ATENCIÓ! PEDALA AMB SEGURETAT, RODA AMB PRECAUCIÓ

L’Ajuntament d’Olot promou la campanya de conscienciació Atenció! Pedala amb seguretat, roda amb precaució, adreçada als ciclistes i al respecte del que preveu l’ordenança municipal de circulació.

Entre d’altres, el capítol 20 de l’ordenança preveu que:

  • Els conductors de cicles i bicicletes han de respectar tota la senyalització existent, com qualsevol altre vehicle, inclòs el sentit de circulació de la via.
  • Si existeixen, han de circular pels carrils bici o pels vorals; si no, per la calçada, tan a prop de la vorera com sigui possible, però no pel damunt.
  • En els parcs públics i illes de vianants, no excediran la velocitat normal d’un vianant.
  • Les bicicletes han de portar timbre per poder avisar de la seva presència.
  • Per circular de nit hauran de disposar, al davant, de llum blanca de posició i, al darrere, de llum vermella de posició i d’un catadiòptric vermell, no triangular.
  • Les bicicletes s’han d’estacionar preferentment als llocs habilitats. Està específicament prohibit lligar-les als arbres, semàfors, bancs, papereres o qualsevol altre mobiliari urbà.
  • Es prohibeix la circulació en paral·lel de més de dues bicicletes o cicles.

VIA VERDA – RUTA DEL CARRILET OLOT-GIRONA

VIA_VERDA_01Les vies verdes són infraestructures de comunicació sobre trams ferroviaris desafectats del trànsit, i sobre camins de la natura destinats a usuaris no motoritzats, vianants, ciclistes o persones amb mobilitat reduïda, que es poden utilitzar per a fins recreatius.

Des d’Olot s’inicia la Ruta del Carrilet Olot-Girona que va fins a Girona travessant els pobles de les valls dels rius Ter, Brugent i Fluvià.

Podeu consultar aquesta ruta i moltes més a:

www.viesverdes.cat

 

 

Comments are closed.